A kiállításokon és azon kívül megszerezhető címek

 

A bírálatok alkalmával az alábbi címek adhatók ki: 

Kitűnő– kék kártya,

Nagyon jó – piros kártya,

Jó– sárga kártya,

Megfelelt – zöld kártya

A négy legjobb kutya minden osztályban sorolásra kerül (ha legalább „Nagyon jó” minősítést kapott).

Az alább felsorolt elérhetőés speciális címeket csak Kitűnő minősítésű kutyák kaphatják.

 

Kiállításon elérhető címek:

HPJ - Hungária Prima Junior

A Fiatal Osztályban Kitűnő I. minősítést elnyert kutyának ítélheti oda a bíró

 

CAC - a Hungária Champion cím várománya

A Kitűnő I. minősítést elnyert kutyának ítélheti oda a bíró a következo osztályokban: Növendék, Nyílt, Munka, Champion, Veterán. Mindezen osztályok Kitűnő II. minősítést elért kutyáinak a bíró odaítélheti a Res.CAC címet.

 

CACIB - A Nemzetközi Champion cím várománya

Az FCI által teljes körben elismert fajták esetében és mindig nemenként kiadott cím. A bíró a Növendék, Nyílt, Munka, Champion osztályokban CAC címet szerzett kutyák közül a legszebbnek adhatja ki.

 

HDGY- Hungária Derby Győztes

A Hungária Derby Győztes címért konkurálhat fajtánként és nemenként minden olyan kutya, amely a kiállítást megeloző naptári évben született és kitűnő minősítést kapott a fiatal, növendék, nyílt, munka vagy győztes osztályokban.

 

HFGY/BOB - Hungária Fajtagyőztes

A „Fajtagyőztes” kutya az FCI által megállapított egyes fajták legszebb egyede. A Fajtagyőztes összevetés résztvevői: a HPJ címet elért kan és szuka, a CACIB címet elért kan és szuka, valamint a Veterán CAC címet elért kan és szuka.

 

BOS - Best of Opposite Sex

Az a kutya aki az FCI által megállapított egyes fajták legszebb egyedével (Fajtagyőztes) ellenkező nemű legszebb példánya.

 

Kiállításon kívül elérhető címek:

HJCH - Hungária Junior Champion

Teljesítésének feltétele 9-18 hónapos kor között 3, Magyarországon a MEOE által rendezett kiállításon kapott HPJ, amelyek közül egyet legalább nemzetközi, vagy klubkiállításon kell elérnie, két különböző bírótól.

 

HCH - Hungária Champion

Munkavizsgára nem kötelezett fajtáknál: Magyarországon a MEOE által rendezett kiállításon a növendék-, nyílt-, munkaosztályban elért négy CAC cím, melyek közül kettőt legalább nemzetközi CACIB, vagy klubkiállításon kell megszerezni, három különböző bírótól. Az első és az utolsó CAC cím között egy év és egy napnak el kell telnie.

 

HSCH - Hungária Show Champion

Növendék, nyílt vagy champion osztályban elért - 6db CAC cím, amelyek közül 3 db-ot Magyarországon rendezett nemzetközi CACIB kiállításon, vagy
hazai klubkiállításon, 3 db-ot Magyarországon rendezett országos CAC kiállításon kell elérni, három különböző bírótól. Az első és az utolsó CAC cím között egy év és egy napnak el kell telnie.

 

HGRCH - Hungária Grand Champion

A Hungária Champion cím birtokában Magyarországon a MEOE által rendezett kiállításon a champion osztályban elért négy győztes cím, melyek közül egyszer a fajtagyőztes cím is megszerzésre került.

 

VCH - Veterán Champion

Veterán osztályban szerzett három CAC cím, amelyek közül legalább egyet Magyarországon rendezett nemzetközi CACIB kiállításon, vagy Klubkiállításon kell elérni, 2 különböző bírótól.

 

Int.Ch.de Beauté - Nemzetközi Szépségchampionátus

Munkavizsgára nem kötelezett fajták: Négy FCI által visszaigazolt CACIB cím, legalább három különböző országból. Az első és az utolsó CACIB cím között egy év és egy napnak el kell telnie és három különböző bírótól kell megszerezni a várományokat.


Vissza