Bemutatkozás

 

Először is szeretnénk üdvözölni minden kedves látogatót a Hidegsarki kennel hivatalos weboldalán!

Amióta csak az eszemet tudom mindig is volt kutyánk, az első saját kutyusainkat kisiskolás korunkban kaptuk meg. Így talán nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy régóta foglalkozunk kutyákkal.

Az első berninket 1992 őszén vettük a Mókusvölgyi kennelből (Mókusvölgyi Elza). Ez az édes kis mackó ezután a családunk tagjává vált [és később nagy mackó lett belőle :-) ]. Ekkor már volt egy keverék kutyusunk is, és ők ketten hosszú éveken keresztül szolgáltak minket. De sajnos 2003 nyara volt az utolsó nyár az életükben, mert a 2004 tavaszát egyikük sem élte meg.

Ekkor határoztuk el, hogy ezek után csak berni kölyök jöhet szóba. Ezek után a család felkerekedett egy tökéletes és kifogástalan kiskutya felkutatására.

Akit meg is találtunk Sánchegyi-Pax Hádész személyében. Ekkor még élt a keverék kutyusunk és egy kis időt még el tudtak tölteni együtt, de nem sokkal késobb Ő is elpusztult. Ekkor gondoltunk arra, hogy akár egy saját kennelt is alapíthatnánk. Így újra elkezdtünk egy megfelelő bernit keresni. Akit meglehetősen hosszú keresgélés után meg is találtunk, és a Gyopáros-Erdei Gina névre hallgatott.

Ekkor alakult meg a Hidegsarki kennel.

Az idő múlásával megszülettek az első alom, amelyből a saját magunk részére felnevelt kutyus (Hidegsarki Angel) a család rettenthetetlen védelmezőévé vált.

Kis idő elteltével követte őket a második alom, amelyből Hidegsarki Báró már szép eredményeket ért el a kilállításokon gazdijával.

A harmadik alom születésekor ismét úgy döntöttünk, hogy a Hidegsarki kutyák egy új generációjából megtartunk egy kislányt Hidegsarki Ceanteane személyében, akivel már mint saját tenyésztésü kutyával a kiállításokon is eredményesen vettünk részt.

Néhány évvel később Ceanteane sikerein felbuzdúlva újabb nagy döntésre szántuk el magunkat. A már meglévő Berni pásztor vérvonal mellé letettük egy Golden Retriver vérvonal alapjait, amelynek alapítótagja Tikotta Once In a Lifetime (Molly) lett.

Terveink a jövőre nézve olyan vérvonalak kitenyésztése, amely nem csak kiállítási célokra és családi kedvencnek alkalmas. Vérvonalaink alakításánál célunk jó idegzetűek, sokoldalú és munkára is alkalmasak kutyák tenyésztése,akik a család rettenthetetlen védelmezői is egyben.

Illetve ami a legfontosabb az ember hűséges és legjobb barátja.

Kellemes időtöltést kívánunk honlapunkon!

Kaltenecker Attila

 

Vissza